“American gospel choir” održaće humanitarni koncert u Domu Vojske

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti

“American gospel choir” održao je koncert u Domu vojske u Nišu. Novac od prodaje karata i diskova namenjen je humanitarnoj svrsi.

 

Koncert je deo turneje “Heal the world” tokom koje promovišu svoj novi album. Članovi hora su tokom konceta pomenuli da im se u Nišu najviše dopalo gostoprimstvo kojim su dočekani, a nisu krili ni oduševljenje zbog humanitarne prirode koncerta.

Već posle treće pesme publika je bila na nogama, a tako je provela i veći deo koncerta.

O pozitivnoj energiji koju tokom svog nastupa šire govori i činjenica da je tokom jedne pesme desetak ljudi iz publike pevalo sa njima na bini.

Na kraju nastupa svim prisutnima su čestitali predstojeće praznike pesmom “We Wish You a Merry Christmas” i tako se samo na krako pozdravili jer su odmah nakon toga, u holu, dočekali posetioce kako bi se sa njima družili, slikali i pitali ih za utiske o Gospel muzici i njihovom nastupu.

U razgovoru sa njima saznali smo da jedan od svojih sledećih nastupa ponovo planiraju u Nišu i to sledeće godine na leto.

Organizacija „Umetnost davanja“ kao jedan od organizatora koncerta, na predlog Gradske opštine Palilula, odlučila je da prihod od prodaje karata nameni kupovini paketića za decu bez roditeljskog staranja.

Takođe, Gospel hor, je za kupovinu ovih paketića, donirao polovinu novca koje su sakupili od prodaje diskova u pauzi i posle njihovog nastupa u Nišu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + three =