“Falsifikator” u niškom Narodnom pozorištu

U okviru 9. faze projekta “Umetnost davanja” u niškom Narodnom pozorištu će biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Falsifikator”, u režiji Gorana Markovića.

Predstava je na programu u subotu, 22. maja od 20 sati.

U predstavi igraju Tihomir Stanić, Danica Ristovski, Miodrag Krivokapić, Daniel Sič i drugi.

Dvadeset godina nakon pada Berlinskog zida međunarodni pozorišni projekat After the Fall („Posle pada“) osvetljava uticaj i dejstvo događaja iz 1989. godine na Nemačku i druge zemlje širom Evrope. Gete-Instituti u 15 evropskih zemalja angažovali su, u saradnji sa lokalnim pozorištima, sedamnaest dramskih autora da napišu komade koji oslikavaju društvene promene u svojim zemljama.

U Beogradu su dobili mogućnost da ostvare saradnju sa Beogradskim dramskim pozorištem i rediteljem Goranom Markovićem, koji svojim komadom učestvuje u umetničkom dijalogu, koji bi političkim dijalozima u Evropi na kraju mogao da udahne dušu.

Celokupan prihod iz 9. faze Umetnosti davanja biće usmeren ka Prihvatilištu za žene, žrtve nasilja u porodici, odnosno ka Sigurnoj ženskoj kući u Nišu.

Dosadašnje humanitarne akcije Umetnosti davanja omogućile su kupovinu neophodne opreme Porodilištu u Nišu, niškom Narodnom pozorištu, postavljanje dečijeg igrališta u Tvrđavi, pomoć dečaku Stefanu Stajiću stradalom od strujnog udara, kupovinu sportskih mobilijara za dvorišta dvanaest niških osnovnih škola, kupovinu specijalizovanog vozila za osobe sa invaliditetom grada Niš, pomoć niškim parovima bez dece u lečenju steriliteta, i kupovinu „štedljivih“ sijalica niškim školama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =