Gala koncert u Nišu

NIŠ – U Domu vojske Srbije u sredu od 20 sati, biće održan koncert kompozitora savremene muzike Radeta Radivojevića.

Koncert se priređuje povodom jubileja rada ovog umetnika. Pre 40 godina talenotvani klavijaturista niškog VIS Daltoni počeo je da gradi solo karijeru i preselio se u Beograd. Muzikom je počeo da se bavi desetak godina ranije dok je išao u srednju muzičku školu u Nišu.

Organizator koncerta je “Umetnost davanja”, a neto prihod od koncerta biće iskorišćen za podršku mladim talentima niške muzičke škole koju je i Rade pohađao.

Pored Radivojevića niškoj publici predstaviće se neki od vokalnih solista koji su karijere gradili uz pomoć njegovih pesama.

Na pozornici Doma vojske nastupiće Ekstra Nena, Maja Odžaklijevska, Ogi Radivojević, Luis, Čeda Marković, Sanja Keserović i Bojan Milanović. Tu će biti i duvački orkestar Nenada Mladenovića iz Vranja.

Specijalno za ovu priliku će se posle 40 godina niškoj publici ponovo predstaviti VIS Daltoni. Soliste će pratiti All Stars ansambl pod rukovodstvom Radeta Radivojevića, sastavljen od vodećih srpskih session muzičara koji sa njim već godinama sarađuju – navodi se u saopštenju “Umetnosti davanja”.

Cena karte je 400 dinara, a u predprodaji se mogu kupiti u prodavnici “Happy house” i u knjižarama “Vulkan” i “Euro giunti”. Na dan koncerta ulaznice će se prodavati i na blagajni Doma Vojske Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =