Humanitarni Koncert – Glas Junana

Nakon 3 godine, od kako je Udruženje “Umetnost davanja” iz Niša poslednji put organizovalo akciju pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, večerašnjim koncertom “Glasa Junana” se vraća humanitarnom radu.

Kombi specijalizovan za prevoz osoba sa invaliditetom, inkubator za bebe u niškom porodilištu, apartman za porodilje, sportski tereni u niškim školama, samo su neke od stvari obezbeđene zahvaljujući ovom Udruženju, a pare od koncerta koji će večeras biti održan u Narodnom pozorištu, namenjene su Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), odnosno izgradnji novog dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

Autorka koncepta “Umetnost davanja” Ljiljana Milanović Blagojević ističe da Ministarstvo kulture u Niš dovodi ovaj neobičan kineski bend, što organizatorima daje mogućnost da sav prihod od karata donira u humanitarne svrhe.

Naša humanitarna misija se nastavlja i u 2017. godini, radujem se što ćemo posle nekoliko godina moći da se vratimo načelima na kojima se zasniva Projekat “Umetnost davanja”. Sav prihod koji se prikupi prodajom karata ulažemo u neki od društveno aktuelnih problema. Ovog puta Ministarstvo je pokrilo troškove izvođača, pa možemo sav prihod od karata da doniramo NURDORU – rekla ona.
Milanović Blagojević ističe kako ima “puno akcija u planu i da je najlepši osećaj kada uspe da ih realizuje”.

Karte za koncert koji počinje od 20 sati mogu se kupiti na blagajni pozorišta i u knjižari “Indigo” po ceni od 500 dinara.

“Glas Junana” prava egzotika za Nišlije
Veoma neobičan, karnevalski bend “Glas Junana”, zabaviće i zagrejaće Nišlije koje odluče da hladno januarsko veče provedu u Narodnom pozorištu, uz dobru muziku i humanost.

Jedinstveni kineski ansambl “Glas Junana” okuplja muzičare pripadnike nacionalnih manjina koje žive u Junanu. Otkako je formirana, grupa je održala brojne koncerte širom Kine, ali je nastupala i u Poljskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Češkoj, svuda osvajajući publiku jedinstvenom, egzotičnom muzikom i perfektnim izvođenjem – kažu organizatori.
Podsetimo, “Umetnost davanja” je ranijih godina u Nišu organizovala koncert Vlatka Stefanovskog, Radeta Šerbedžije i Miroslava Tadića, kao i Zorana Predina i Matije Dedića, kao i mnogih drugih, sa namerom da prikupi donacije za humanitarne svrhe.

 

Izvor – https://www.juznevesti.com/Kultura/Umetnost-davanja-se-vraca-humanitarnom-radu-koncertom-kineskih-muzicara.sr.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 6 =