Josipa Lisac nastupila u Nišu

Josipa Lisac je sinoć, nakon tri godine, ponovo oduševila Nišlije koncertom održanim na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Brojna publika uživala je u performansu pop dive, koja je dokazala da je, i posle trideset godina karijere, ostala jedna od najekstravagantnijih javnih ličnosti sa ovih prostora. Osim pesama sa poslednjeg albuma Živim po svome (2009), Josipa je pevala i svoje stare hitove, interpretirajući ih na upečatljiv i emotivan način.

Spektakl je realizovan u organizaciji projekta Umetnost davanja i označava početak nove faze, u okviru koje će se prikupljati sredstva za opremanje Sigurne kuće u Nišu. Zahvaljujući prihodu od prodatih karata, žene, žrtve porodičnog nasilja, dobiće bolje uslove za život.

Umetnost davanja sprovodi se od 2004. godine uz pomoć donacije kompanije DIN Filip Moris, zahvaljujući kojoj je projekat u Nišu u proteklih šest godina ugostio brojne svetske i domaće vrhunske stvaraoce iz različitih umetničkih grana.

Dosadašnje akcije omogućile su kupovinu vozila za potrebe osoba sa invaliditetom u Nišu, neophodne opreme niškom porodilištu, niškom Narodnom pozorištu, postavljanje dečijeg igrališta u Tvrđavi, pomoć niškim parovima u lečenju steriliteta, kupovinu sportskog mobilijara za 12 niških škola, kao i preko 1.000 štedljivih sijalica za niške obrazovne ustanove itd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =